23 Feb 2019 - 06:49       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Libertatea : Ai grija sa nu dai foc casei!

joi 09 februarie 2012
Temperaturile foarte scazute din ultimele zile v-au determinat sa suprasolicitati centralele sau sa folositi instalatii electrice pentru a va incalzi locuintele? Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti va atrage atentia asupra unor reguli pe care trebuie sa le respectati in aceasta perioada, pentru a nu provoca incendii
. Sisteme de incalzire cu flacara (soba si aragaz):

? Verifica starea cosurilor de evacuare a fumului si in situatia in care constati fisuri/neetanseitati, ia urgent masuri de reparare si utilizare a acestora numai in conditii de siguranta; ? Pe podea, in zona usilor de alimentare a sobei, se vor monta obligatoriu tavi metalice, in situatia in care pardoseala este din material inflamabil, pentru a evita producerea incendiilor in cazul caderii accidentale a jarului din soba; ? In cazul in care sistemele de incalzire folosesc drept combustibil gazul natural, supravegheaza permanent functionarea acestora, deoarece, in aceasta perioada, presiunea gazului natural poate scadea din cauza gerului, fapt ce duce la stingerea flacarii, iar la reluarea alimentarii se creeaza acumulari de gaze, foarte periculoase, pentru ca pot provoca moartea prin intoxicare sau explozii, la orice scanteie; ? Nu este permis sa se aseze, la mai putin de un metru fata de sobele metalice si de flacara de la aragaz, la uscat rufe sau alte obiecte casnice care se pot aprinde.

Aparate de incalzire electrice (resou, radiator, aeroterma, centrala electrica):

? Evita utilizarea unui mare numar de consumatori alimentati din aceeasi priza, deoarece in aceasta situatie apare suprasolicitarea instalatiei electrice si se poate produce un scurtcircuit; ? Aparatele de incalzire electrice trebuie sa fie omologate, nu utiliza echipamente electrice cu improvizatii, intrucat acestea nu prezinta siguranta pentru utilizatori; ? Pastreaza distante de siguranta intre aparatele de incalzire si alte materiale inflamabile aflate in incapere; ? Verifica integritatea aparatelor si a mijloacelor electrice de incalzire, iar in cazul in care acestea sunt defecte, reparale cu ajutorul unui specialist sau cumpara- ti altele noi; ? Nu aseza materiale combustibile pe mijloacele electrice de incalzire; ?

Aten?ie!

Supravegheaza permanent mijloacele de incalzire locala, indeosebi in situatiile in care in preajma lor sunt copii sau persoane in varsta.

Voteaza articolul!

0

0

| 35 vizualizari
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu