16 Sep 2019 - 01:10       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : A putea avea siluete de milioane! Substanta care ne va face sa slabim in viitor, gasita in iaurt

joi 23 august 2012

Vom slabi mai usor in viitor


. Cercetatorii germani au creat un aditiv alimentar care poate fi folosit in iaurturi sau bauturi folosite de persoanele ce vor sa piarda din greutate. Aceasta substanta este derivata dintr-una folosita de peste 50 de ani in industria alimentara.

Dr. Carsten Huettermann a explicat Societatii Chimice din Philadelphia ca testele desfasurate impreuna cu echipa sa au demonstrat cum voluntarii se simt satui dupa consumarea unor portii mici din diverse alimente care contin substanta SATISFIT-LTG, informeaza Mediafax.

Aditivul alimentar este o noua versiune a unei substante denumite celuloza metilica care este folosita, de peste jumatate de secol, drept agent de afanare in diverse alimente precum mancarurile congelate sau produsele de patiserie.

Celuloza metilica este sub forma unui praf alb care se poate dizolva in apa calda si se transforma intr-un gel, acesta actionand precum un lipici intre ingredientele alimentare.

?Acest ingredient ar putea face consumatorul sa se simta satul chiar si daca acesta a mancat destul de putin. Datorita acestei senzatii nu va mai simti nevoia sa manance mai mult. In primul nostru studiu am observat ca au fost consumate mai putine calorii la cea de-a doua masa, asta dupa consumarea produsului nostru. Urmatorul nostru pas este sa identificam cum ar putea actiona acest mecanism alimentar asupra pierderii in greutate", a declarat Huettermann.

Momentan, SATISFIT-LTG este gandit pentru a fi integrat in alimente reci ca iaurtul sau shake-urile. Medicul german a adaugat ca studiile vor continua.

1 comentariu |


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu