13 Noi 2019 - 03:35       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

România liberă : ANPC face controale la magazine si restaurante pentru a vedea daca acestea informeaza consumatorii in legatura cu painea si produsele de patiserie obtinute prin decongelare

vineri 21 octombrie 2016

Magazinele care vand paine şi produse de patiserie, precum şi restaurantele, vor fi obligate incepand de joi să informeze consumatorii in legătură cu utilizarea produselor congelate, a declarat pentru News


.ro directorul general al ANPC Paul Anghel, care a precizat că instituţia va iniţia controale pentru a verifica respectarea acestor reglementări, informează News-ro.

Conform ordinului ANPC pe această temă, "operatorii economici care comercializează către populaţie paine, produse de panificaţie şi produse de patiserie obţinute din produse congelate, precum şi unităţile de restauraţie colective care utilizează la prepararea meniurilor produse alimentare congelate au obligaţia de a informa consumatorii prin afişare la loc vizibil, lizibil, uşor de inţeles, intr-o formă care să nu permită ştergerea, după caz, pe un afiş, pe etichetă, ambalaj de vanzare, in meniul oferit, ori altele asemenea, ce insoţesc produsul, cu menţiunea "produs/din produs decongelat".

Termenul "produs alimentar congelat" se referă la paine şi produse de panificaţie, produse de patiserie, carne/produse de origine animală, legume, fructe.

Directorul general al ANPC Paul Anghel a precizat că scopul acestui ordin este acela de a contribui la informarea consumatorilor astfel incat drepturile să le fie respectate.

"Unii operatori economici nu informau consumatorii cu privire la faptul că produsele erau congelate şi ulterior decongelate", a explicat Anghel. 

Reduceri la carti, Descopera noua ta aventura comenteaza sau vezi comentarii /* (c)
Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu