23 Feb 2019 - 06:38       

 
Parteneri  

 

 * Prima pagină * Căutare * Contact *


Stire tematica: protectia consumatorului

Click : 5 sfaturi sa alegi sapunul potrivit

luni 11 iunie 2012

Gama de sapunuri este foarte larga si deseori suntem pusi in incurcatura, nestiind ce sapun sa alegem: pe cel care miroase mai frumos, pe cel mai frumos colorat sau pe cel care are o actiune antibacteriana mai puternica? Specialistul Click!, dr


. Mircea Tampa, ne da cateva sfaturi.

Sapunurile colorate contin mai multe substante chimice, de aceea se recomanda alegerea unui sapun de culoare alba.

Majoritatea sapunurilor au o valoare a pH-ului (un indicator al aciditatii) de peste 7, care le asigura o mai buna capacitate de degresare si curatare, dar in acelasi timp le face si extrem de agresive pentru piele, conducand la aparitia iritatiilor si a uscarii excesive a pielii.

Cel mai indicat este sa utilizam un sapun al carui pH sa fie cat mai apropiat de valoarea de 5,5, valoarea pH-ului pielii normale.

Pentru pielea uscata se recomanda utilizarea sapunurilor cu crema hidratanta sau glicerina, care au o actiune mai blanda asupra pielii.

Nu se aplica sapun antibacterian pentru maini la nivelul fetei. Curatarea fetei se face cu un alt sapun, mai bland decat cel pentru maini.

Sapunul exfoliant nu trebuie utilizat mai des decat o data pe saptamana.


Autor:

 
 
Înregistrare | Autentificare | Parola

Ziarul personal  Interceptor   Universul padurii   Consumator online   Fundatia rel=   Editura rel=   Panorama rel=   foto zp  as info  consulat uruguay   buzu